Žan Pol Gotje u Muzeju savremene umetnosti

Žan Pol Gotje, modni dizajner koji svojim originalnim kreacijama već decenijama privlači pažnju na modnim revijama, ali i na svim najbitnijim i najpoznatijim događajima. Madona, Bijonse, Lejdi Gaga, Kajli Minog, Rijana, Marion Kotijar samo su neke od poznatih ličnosti koje su sarađivale sa ovim dizajnerom. Mnogi veruju da kultni film “Peti element” ne bi bio toliko popularan da nije imao odličnog kostimografa – Gotjea. Pored modne piste, filmova, parfema, njegov talenat je 2012. godine prepoznat i od strane Coca Cole. Postavili su ga za kreativnog direktora dijetalne Coca Cole. Flašice koje je Žan Pol Gotje dizajnirao danas se prodaju na internet aukcijama kao suveniri/kolekcije.

Izložba “Ljubav je ljubav: radost venčanja za sve” ovog svetski poznatog dizajnera u Muzeju savremene umetnosti u Beogradu traje do 1. marta. Iako je prvobitno bilo planirano da traje do 14. februara, usled velike zainteresovanosti javnosti, MSU je odlučio da svim ljubiteljima umetnosti izađe u susret i produži trajanje izložbe.

Prošlog vikenda sam imala priliku da uživo vidim i fotkam venčanice koje je ovaj dizajner kreirao u periodu od 1990-2020. Beograd je imao čast da premijerno predstavi osam venčanica koje do sada nisu bile izložene ni u jednom gradu. 

Treba napomenuti da kupovinom ulaznice ostvarujete pravo da obiđete ceo muzej i sve postavke, što vam toplo preporučujem. Prosto morate videti i čuti “Smrt u Dalasu”, atentat na Kenedija koji je opevao narodni guslar, Jozo Karamatić. 

Scroll to Top