Humanitarni turnir “Igraj za 10”

Prvi humanitarni turnir “Igraj za desetku” u organizaciji nekadašnjih studenata FON-a, a sada članova GrowITPHP SrbijaArdeo Solutions održan je 24. i 25. avgusta 2019. godine na centralnim košarkaškim terenima na Adi Ciganliji. Učestvovalo je 22 ekipe i odigrano je više od 30 utakmica.

Bivši studenti FON-a organizovali su ovaj humanitarni turnir u basketu čiji je cilj bio prikupljanje sredstava za stacionar u Lipovici. Stacionar je deo Zavoda za psihofiziološke poremećaje i govornu patologiju “Profesor dr Cvetko Brajović” u Beogradu. Ovaj stacionar je jedina ustanova te vrste, ne samo u Srbiji, već i u regionu. Bave se prevencijom, dijagnostikom, habilitacijom i rehabilitacijom dece i odraslih osoba sa različitim teškoćama u psihofiziološkom i govorno-jezičkom funkcionisanju. Godišnje kroz Zavod prođe oko 15.000 pacijenata. 

S obzirom na to da sam završila osnovne i master studije na FON-u i da poznajem organizatore, imala sam tu čast da fotografišem ceo turnir. Ovu su neke od fotografija, a jedna je našla svoje mesto i među besplatnim pozadinama za telefon.

Scroll to Top